Medic oftalmolog Galati

Cabinet
Oftalmologic

Consultatia la LENSCONTACT cuprinde examinari obligatorii de screening si atunci cand este necesar se merge pe investigatii cascada, pas cu pas, pentru precizarea unui anumit diagnostic si urmarirea evolutiei acestuia dupa un tratament prescris si urmarit de noi.

La cerere, putem efectua si investigatii tintite: tomografie in coerenta optica (OCT), examenul imagistic a fundului de ochi, a campului vizual, pahimetrie. Toate acestea beneficiind de experienta de peste 30 de ani a medicului oftalmolog si a personalului de specialitate.

• Consult oftalmologic complet
• Stabilirea computerizata a dioptriei
• Prescriere ochelari
• Tensiunea oculara non contact, gonioscopie, pahimetrie
• Tomografie in coerenta optica (OCT);
• Camp vizual computerizat
• Examen fund de ochi, retinofotografie
• Glaucom – monitorizare si tratament
• Examinarea si tratamentul urgentelor
• Interventii chirurgicale mici si mari pentru afectiuni ale pleoapelor, ale conjuctivei
• Examinarea si completarea documentelor pentru comisii si expertize medicale 
• Examinarea si completarea de fise medicale auto, port arma, de angajare, etc

Ai nevoie de un consult la ochi?
Sună acum și fă o programare
Medic oftalmolog Galati

Tomografie in coerenta optica (OCT)

Este o metodă de imagistică neinvazivă care utilizează lumina reflectată pentru a crea imagini ale peretelui ochiului. Poate fi folosit pentru a diagnostica și monitoriza boli precum retinopatia asociată diabetului, glaucomul, degenerescenta maculara legata de varsta.

Medic oftalmolog Galati

Vision Therapy System

Sistem complex, revolutionar computerizat, un software care foloseste tehnologie 3D, program sofisticat dar usor de folosit, recunoscut in SUA si Europa atent supravegheat de firma producatoare. Se adreseaza adultilor si copiilor.

Dupa folosirea catorva teste pentru diagnosticarea exacta a deficitului vizual se trece la terapia propriu-zisa.
In cazul ambliopiei- adica vederea scazuta pe un ochi sanatos dar nefolosit, lenes, datorat unui strabism sau anizometropiei, folosim un complex de fizio-proceduri si programe eficiente. Se renunta astfel la metodele vechi de ocluzare a ochiului si la sínoptofor.
Ortoptica computerizata pentru copii este mai usoara si distractiva, sunt programe pe calculator cu ochelarii 3D si gamepad. Iar pentru adulti este solutia la care nu mai sperau obtinand o imbunatatire a vederii de la 0,4 la 0,7 la 43 de ani.
O alta indicatie este corectarea oboselii oculare pentru cei care lucreaza pe calculator, imbunatatirea abilitatii acomodative pentru prezbitii tineri – amanarea ochelarilor chiar cu 2-3 ani. Prin terapie vizuala acestia au fost invatati sa-si foloseasca toate abilitatile vizuale mult mai eficient, ceea ce a dus la diminuarea si chiar disparitia durerilor de cap si de ochi.
Corectarea prin exercitii ortoptice personalizate si computerizate a vergentelor, a deviatiilor strabice si a strabismului manifest, imbunatatirea vederii stereoscopice sunt alte performante pe care le obtinem prin aceasta inovatie de ultima ora in tehnologia imbunatatirii vederii utilizand o serie de programe vizuale interactive in scopul de antrena creierul sa vada mult mai bine.
Exercitiile de terapie dureaza 15-20 minute atent supravegheate de personal calificat,in serii de 8 – 10 sedinte iar bilantul de final este raportat pentru a stabili sau nu necesitatea continuarii tratamentului.
Pentru mai multe detalii despre programul de recuperare vizuala va asteptam in clinica noastra!

Medic oftalmolog Galati

Examinarea fundului de ochi

Examinarea fundului de ochi se face cu oftalmoscopul direct, oftalmoscopul indirect si retinofotul (fundus camera) Kowa cu camera digitala, care permite fotografierea fundului de ochi obligatoriu in depistarea si urmarirea in numeroase boli: retinopatie diabetica, angiopatia in hipertensiune arteriala, retinopatiile de depozit in alterarea metabolismului colesterolului, afectiuni ale retinei, macului, inclusiv degenerescenta moculara legata de varsta, arteopatii, boli congenitale. Examinarea si masurarea pe fotografie a parametrilor papilei nervului optic si a excavatiei papilare in glaucom.

Medic oftalmolog Galati

Laser Polarimetru GDX

GDx Laser este etalonul de aur in detectarea afectarii fibrelor nervoase in GLAUCOM si in orice alte boli care rezulta din leziuni ale capului nervului optic. Mod de screening unic pentru identificarea pacientilor cu risc care ar trebui sa primeasca examene complete pentru GLAUCOM. Este capabil de a diagnostica GLAUCOMUL prin depistarea deteriorarii stratului de fibre nervoase intraretiniene cu 5 ani inaintea diagnosticarii prin alte metode. Ofera o harta colorata a leziunilor si un grafic al grosimii stratului de fibre nervoase pentru urmarirea in evolutie a glaucomului.

Medic oftalmolog Galati

Campimetru Centerfield

Examinarea campului vizual prin perimetria statica si cinetica Goldmann este obligatorie in: determinarea glaucomului si urmarirea evolutiei glaucomului, determinarea campului vizual in boli neurologice, maculopatii, teste pentru permise auto si siguranta circulatiei, retinopatie diabetica

Medic oftalmolog Galati

Masurarea computerizata a dioptriilor

Masurarea se face cu Auto/ kerato/ refractometrul NIDEK de ultima generatie ce functioneaza respectand standardele internationale. Fiind un aparat extrem de performant, de ultima generatie, inlatura spasmele de acomodatie astfel incat la majoritatea tinerilor si copiilor nu este necesara pregatirea prealabila cu picaturi.

Medic oftalmolog Galati

Stabilirea subiectiva automata a dioptriilor

Consultatia se face cu Foropter HUVITZ. Schimbarea automata a lentilelor de corectie se face foarte rapid astfel incat aprecierea subiectiva asupra calitatii si marimii imaginii este foarte facila, micsorand timpul consultatie.

Medic oftalmolog Galati

Tonometru noncontact (Reichert)

Masurarea tensiunii oculare cu tonometru non-contact Shin-Nippon se face ca examen de screening la toti pacientii prezentati la consultatie pentru a depista o tensiune oculara crescuta si suspiciunea de glaucom. Investigatia se face fara anestezie, nu presupune contactul direct cu aparatul fiind astfel foarte igienica

Ai nevoie de un consult la ochi?
Sună acum și fă o programare